در دو مقاله پیشین به بررسی چگونگی انجام دباغی و فرآیند تولید چرم از طریق آن پرداختیم. در ادامه این مقاله به آخرین روشهای دباغی کردن چرم و فرآیند تولید آن می پردازیم.

 

چرم های آلومی

در این نوع چرم ها از ترکیب نمکهای آلومینیوم با مواد چسبنده و مواد پروتئینی مثل آرد، فلوئور، زرده تخم مرغ و. تولید میشود. به طور کلی چرم های آلومی دباغی نمیشوند زیرا در آنها از اسید تانیک استفاده نشده است. چرمی که از این فرآیند تولیده شده اگر مدتی طولانی در معرض آب قرار بگیرد به طوری که نمک های آلومینیوم از روی آن جدا شود، دوباره به پوست دباغی نشده تبدیل میشود. 

 

 

 

پوست دباغی نشده

همانطور که مشخص است روی پوست خام حیوان خراشهای نازکی ایجاد میکنند و سپس پوست را درون آهک غوطه ور میشود و در نهایت با کشیدن پوست به هنگام خشک شدن کار را تمام میکنند. این روش هم مانند دباغی آلومی جزو پوست های دباغی نشده است و در دسته چرم ها قرار نمیگیرد، اما در موارد بسیاری نیز از آن در کنار سایر چرم ها استفاده می شود. پوست های دباغی نشده عمدتا شکننده و سخت هستند و کاربرد این نوع چرمها در محصولاتی است که نیازی به انعطاف پذیری در آن وجود نداشته باشد. با پوست دباغی نشده محصولاتی مانند روکش مبل، کاغذ های پوستی و همچنین در بعضی مواقع این ماده را به صورت ریسمان های در می آورند و از آن در ساخت یراق آلات و یا در دوخت بخیه در چرم دوزی و ساخت دندانی سگ ها مورد استفاده قرار میگیرد. 
چرم هایی که با دباغی گیاهی تولید شده باشند را می توان با روغن چرب کرد تا مقاومت آن در برابر آب افزایش پیدا کند. اگر چرم بیش از حد در معرض رطوبت آب قرار بگیرد، روغن های موجود در آن شسته میشوند. برای قرن ها چرم روس با ارزشمند ترین چرم در دنیا بشمار میرفت زیرا با چرب کردن مداوم و روغن کاری با روغن نارگیل و یا سایر روغن ها، چرم را نرمتر و طول عمر آن را بیشتر می کردند.

 

 

چرم مصنوعی 

در چرم مصنوعی از پلمیرهای آروماتیک مانند رزین فنولی یا تانن مصنوعی در دباغی مورد استفاده قرار می گیرند.  
این چرم در زمان جنگ جهانی دوم که تانن گیاهی در محیط کم بود اختراع شد و  دارای رنگی سفید می باشد. در تولید چرم مصنوعی از ملامین و دیگر رزین های آمینویی به عنوان پر کننده در اغلب چرمهای مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. در قدیم از اوره فرمالدهید در چرم مصنوعی استفاده میکردند، تا اینکه مشخص شود فرمالدهید برای کارگران و کسانی که در معرض آن قرار گرفته اند، در طولانی مدت چه خطرات و بیماری های برای آنها به وجود می آورد و پس از تحقیقات بسیار استفاده از آن ممنوع شد.
از چرم مصنوعی در تهیه لباس وپوشاک، کیف و کفش، روکش مبلمان و. استفاده میشود.چرم مصنوعی به دلیل پلاستیکی بودن رویه آن دارای تراکم و پیوستگی نیست هوا در آن جریان پیدا نمیکند و موجب تعرق در بدن میشود. چرم مصنوعی معمولا دارای پشتی پارچه ای است و در صورتی که در چرم طبیعی پشت آن فیبری می باشد. در مقاله های پیشین راجع به چرم مصنوعی و روش تشخیص آن از چرم طبیعی توضیح دادیم، که برای اطلاعات بیشتر از این چرم میتوانید آن را مطالعه کنید.
https://ossakafash.com/

انواع روش های دباغی ( قسمت سوم )

انواع روش های دباغی (قسمت دوم )

انواع روش های دباغی ( قسمت اول )

چرم ,های ,دباغی ,مصنوعی ,پوست ,استفاده ,چرم مصنوعی ,دباغی نشده ,    ,در چرم ,پوست دباغی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

صرفاً دعاوی ملکی پالس پویا (برق، الکترونیک و مخابرات) فرآورده های زیتون بکر صادرات و واردات فراورده های نفتی خمیر ایتالیایی زرین تاب - تولید و عرضه مبلمان ویلایی و باغی جستار های ذهنی بنده ! وبلاگ کسبوکار آنلاین کلیپ دل مظهرایستادگی